s

s

ponedeljek, 14. oktober 2013

OBJAVA V MENGŠANU

V Mengšanu so objavili naš projekt in super izjave mladih.












V Mladinskem centru Mengeš smo septembra začeli s prenovo notranje opreme. S projektom vključujemo vse zainteresirane posameznike v načrtovanje, zbiranje materialov in samo realizacijo. Na ta način želimo pokazati, da je planiranje prostorov možno izvajati tudi v skupnosti, pri kateri je potrebna le dobra komunikacija.
Na proces dela se mladi odlično odzivajo, kažejo svoje sposobnosti in odkrivajo svoje talente. Na vsaki delavnici spoznajo nekaj novega o lesu in njegovi obdelavi, reciklaži, prostorski kompoziciji, ter veliko o svojih sposobnostih . Delavnice so postali sproščeni družabni dogodki, na katerih se učimo drug od drugega, se spoznavamo in iščemo skupne rešitve. 
Delovni proces je velikokrat nepredvidljiv, saj projekt izvajamo brez zagotovljenih sredstev, tako da materiale nabiramo na odpadih in dobivamo pomoč donatorjev. Tovrstni način zbiranja materialov je v projekt vključil veliko ljudi in pokazal, da v družbi še vedno obstaja solidarnost.
Projekt se odvija v občini Mengeš, kar je prav gotovo prednost, saj se prebivalci na akcije odzivajo, nam pomagajo in nas podpirajo pri gradnji prostora, ki bo ostal kot spomin na skupno sodelovanje. 

S.B.




Ni komentarjev:

Objavite komentar